Wat kost een autoverzekering? Binnen enkele minuten weet je het!

Welke autoverzekeringen zijn er?

Welke autoverzekeringen zijn er?

Autoverzekeringen, je kan ze vinden in alle soorten en maten. De premies kunnen per verzekeringsmaatschappij hierin verschillen. Een autoverzekering is ook verplicht bij het in bezit hebben van een auto. Wanneer jij van plan bent om een autoverzekering af te sluiten zijn er meerdere factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Denk hierbij aan vragen zoals: welke soorten autoverzekeringen zijn er? En waar moet je rekening mee houden? Ook raden wij jou aan om een autoverzekeringen te vergelijken! Wij van Wat Kost Een Autoverzekering gaan jou hier uitgebreid over informeren. Je wilt tenslotte de juiste keuze maken.

Soorten autoverzekeringen

1.WA Verzekering

WA staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’ en is voor elk persoon in Nederland die in het bezit is van een auto verplicht. Deze soort autoverzekering is het minst uitgebreid en daardoor ook de goedkoopste. Het is handig om te weten wat deze verzekering inhoudt omdat iedereen deze hoort af te sluiten.

Waarvoor ben je gedekt?

Met de WA-autoverzekering ben je gedekt voor schade die je met je auto veroorzaakt en toebrengt aan andere waarvoor je aansprakelijk bent. Wanneer een aanrijding jou schuld is dan krijg de tegenpartij via jouw autoverzekering de schade vergoed.

2.WA Beperkt Casco

De WA Beperkt Casco autoverzekering is een aanvulling op de WA-autoverzekering. Het vergoedt net wat meer dan de bovenstaande WA-autoverzekering.

Waarvoor ben je gedekt?

Met een WA Beperkt Casco autoverzekering ben je gedekt voor schade die ontstaat door bijvoorbeeld een botsing met dieren, diefstal of brand. Ook vergoedt de verzekering ruitschade. Maar wat wordt hiermee bedoeld? Hiermee wordt de schade op je ruit bedoeld dat ontstaan is door storm of hagel. Om het even kort samen te vatten, bij het aanschaffen van deze verzekering met je gedekt voor schade die veroorzaakt wordt door overmacht.

3.All Risk (WA Volledig Casco)

De Allrisk (WA Volledig Casco) is één van de meest uitgebreide autoverzekering. Deze verzekering biedt de meeste dekking voor jou auto. De All Risk is een aanvulling op de welbekende WA Verzekering. Ook vallen alle dekkingen van de WA Beperkt Casco hieronder.

Waarvoor ben je gedekt?

Bij de All Risk autoverzekering ben je ook gedekt voor schade aan je auto die je zelf hebt veroorzaakt. Dit wordt ook wel de ‘eigen schuld schade’ genoemd. Een voorbeeld van zo situatie is: je botst tegen iets aan. Een ander voordeel aan deze verzekering is dat je auto total loss verklaard kan worden. Dat neemt een hele hoop zorgen weg, je raakt je auto gelukkig nooit zomaar kwijt.

Kortom

Er zijn meerdere soorten autoverzekeringen waar je uit kan kiezen. Bij de ene verzekering ben je voor meer factoren gedekt dan bij de ander. De WA-autoverzekering is wettelijk verplicht en de andere zijn een keuze op zich. Heb je vragen of zijn er nog onduidelijkheden voor jou? Geen probleem, neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

ONZE BLOGS

Nieuwste blogs

Bekijk hieronder onze recentste blogartikelen. Hierin behandelen we onderwerpen rondom autoverzekeringen die handige en leerzame informatie bevatten.

Wat kost een autoverzekering eigenlijk?

Wat kost een autoverzekering eigenlijk?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt, het in tenslotte belangrijk om te weten…

Wat is een autoverzekering?

Wat is een autoverzekering?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je net je eerste eigen auto in bezit hebt…

Welke autoverzekeringen zijn er?

Welke autoverzekeringen zijn er?

Autoverzekeringen, je kan ze vinden in alle soorten en maten. De premies kunnen per verzekeringsmaatschappij…