Wat kost een autoverzekering? Binnen enkele minuten weet je het!

WA Beperkt Casco Autoverzekering

OVER DE VERZEKERING

Wat is een WA Beperkt Casco autoverzekering?

WA Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA + genoemd. Deze autoverzekering valt ook onder de drie basisdekkingen die verzekeraars aanbieden. De WA Beperkt Casco autoverzekering is een aanvulling om de WA-autoverzekering. Meer weten over de WA-autoverzekering? Lees dan onze pagina WA-autoverzekering. De WA Beperkt Casco verzekering vergoedt net wat meer dan de WA-autoverzekering en de All Risk autoverzekering is één van de meest uitgebreide verzekeringen.

Informatie

Wij informeren jou over alles op het gebied van autoverzekeringen.

Betrouwbaar

Wij leveren betrouwbare content.

Service

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

car-HCDFENH
STAP VOOR STAP

Hoe werkt het?

Zo vind je in 5 stappen de goedkoopste WA Beperkt Casco autoverzekering voor jou auto:

Gegevens

Vul je gegevens in. Denk hierbij aan je: kenteken, postcode en geboortedatum.

Schadevrije jaren

Vul het aantal schadevrije jaren in.

Dekking

Geef de dekking aan van jou voorkeur.

Kilometers

Vul het aantal kilometers dat jij per jaar rijdt in.

Overzicht en vergelijken

Bekijk het overzicht van de goedkoopste WA Beperkt Casco autoverzekering.

DEKKING

Wat dekt de WA Beperkt Casco autoverzekering?

De WA Beperkt Casco autoverzekering dekt ook de schade aan je auto die niet door jezelf is veroorzaakt. Dit wordt ook wel overmacht genoemd. Denk hierbij aan dingen zoals: brandschade of diefstal. Maar stel dit gebeurt, hoe wordt dit dan opgelost? De verzekeraar regelt meestal vervangend vervoer voor de bestuurder waarbij dit plaats vindt. Ook betaalt hij de reparatie en betaalt, bij total loss, de dagwaarde uit. Schade die je zelf veroorzaakt wordt alleen gedekt met een allrisk autoverzekering. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat er nou wel en niet gedekt wordt bij het aanschaffen van de WA Beperkt Casco autoverzekering? Geen zorgen, hieronder hebben wij een handig overzicht voor jou samengesteld.

Wat wordt er vergoed?

 • Brandschade
 • Schade dat veroorzaakt is door diefstal, inbraak of joyriding
 • Ruitbreuk
 • Botsing met een dier
 • Schade dat veroorzaakt is door storm, hagel of overstromingen

 

Wat wordt er niet vergoed?

 • Schade door eigen toedoen
 • Vandalisme

Wanneer kies je voor een WA Beperkt Casco autoverzekering?

DE JUISTE KEUZE

De verzekering past bij mij

 • Je auto is tussen de 6 en 10 jaar oud
 • Je bent volledig afhankelijk van jouw auto
 • Je auto heeft een hoge dagwaarde
 • Je hebt schadevrije jaren opgebouwd

 

De verzekering past niet mij bij

 • Je auto is ouder dan 10 jaar
 • Je bent niet volledig afhankelijk van je auto
 • Je auto heeft geen hoge dagwaarde
 • Je hebt geen of weinig schadevrij jaren opgebouwd

WA-autoverzekering verplicht?

VERPLICHTING?

Het aanschaffen van een autoverzekering is in Nederland verplicht voor elke auto met een kenteken op iemand zijn naam. Maar dit gaat niet over de WA Beperkt Casco autoverzekering. Deze autoverzekering is niet verplicht voor personen in Nederland met een auto. De WA-autoverzekering is de basisverzekering van iedere auto en deze is dus dan ook verplicht.

Goedkoopste WA Beperkt Casco autoverzekering

VOORDELIG

Het klinkt helemaal niet verkeerd zo’n goedkope autoverzekering. En wij kunnen met zekerheid zeggen dat iedereen dit we zou willen. Maar misschien vraag je jezelf nu af, wat is nou de goedkoopste WA Beperkt Casco autoverzekering? Dit is lastig in te schatten doordat dit afhangt van meerdere factoren. Hierbij praten we niet alleen maar over onderwerpen zoals: het soort auto en het gewicht van de auto maar ook over de persoonlijke kenmerken. Het kan zo zijn dat jij niet weet wat deze persoonlijke factoren allemaal inhouden. Denk hierbij aan onderwerpen zoals, je leeftijd, adres, aantal gereden kilometers en het aantal schadevrije jaren dat je gereden hebt. Deze onderwerpen kunnen ook van grote invloed zijn op de autopremie. Meer weten over deze persoonlijke factoren? Lees dan ons blogartikel: wat kost een autoverzekering? Per persoon verschillen de prijzen van de autoverzekeringen. Het vergelijken van diverse autoverzekeringen kan jou hierbij helpen. Zo kan jij altijd de goedkoopste WA Beperkt Casco autoverzekering voor jou auto vinden. Ook krijg je zo voor jezelf een snel, handig en duidelijk overzicht van de prijzen en premies.

Premieberekening autoverzekering

PREMIE

Sommige mensen denken dat de premie voor de basisdekking (WA-autoverzekering) voor iedereen hetzelfde bedrag is. Dit is echter niet waar. Iedereen betaalt een andere premie voor de basisdekking van de auto. Maar waarom? Met een zware auto kan je bijvoorbeeld meer schade aanrichten dan met een licht auto. In dit geval betaal je meer premie i.v.m. het gewicht van de auto. Ook de leeftijd van de bestuurders hebben invloed op de koste van de premie. Jonge bestuurder hebben minder rijervaring en dus meer kans op een ongeluk.

Kom je er niet uit?

CONTACT

We begrijpen het helemaal, auto verzekeren kan soms best lastig zijn en vooral als je hier nog niet zoveel over weet. Je wilt natuurlijk graag de juiste keuze maken zonder dat je er achteraf spijt van gaat krijgen. Dit geeft jou een fijn en gerust gevoel ook wanneer je besluit deel te nemen aan het verkeer. Hierdoor voorkomen we ongelukken wat ook weer voor een lagere premie zorgt, nietwaar?

Wij maken het graag zo gemakkelijk mogelijk voor je en bieden hulp wanneer dit nodig is. Wij zijn gespecialiseerd is alles op het gebied va autoverzekeringen en staan je graat te dienst. We zijn hier tenslotte niet voor niets Heb je vragen? Geen probleem, wacht dan niet langer en neem contact met ons op.