Wat kost een autoverzekering? Binnen enkele minuten weet je het!

WA Autoverzekering

OVER DE VERZEKERING

Wat is een WA-autoverzekering?

De WA-autoverzekering wat staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’ is de meest belangrijke verzekering. Dit komt doordat deze autoverzekering in Nederland wettelijk verplicht is om af te sluiten. Elk voertuig waarvan het kenteken op een naam gezet is, moet verzekerd zijn. De WA-autoverzekering dekt schade aan andere voertuigen. Hierdoor vormt deze verzekering de basis van elke autoverzekering.

Informatie

Wij informeren jou over alles op het gebied van autoverzekeringen.

Betrouwbaar

Wij leveren betrouwbare content.

Service

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

portrait-of-insurance-loss-adjuster-inspecting-dam-TBW3RSJ
STAP VOOR STAP

Hoe werkt het?

Zo vind je in 5 stappen de goedkoopste WA-autoverzekering voor jou auto:

Gegevens

Vul je gegevens in. Denk hierbij aan je: kenteken, postcode en geboortedatum

Schadevrije jaren

Vul het aantal schadevrije jaren in.

Dekking

Geef de dekking aan van jou voorkeur.

Kilometers

Vul het aantal kilometers dat jij per jaar rijdt in.

Overzicht en vergelijken

Bekijk het overzicht van de goedkoopste WA-autoverzekering.

DEKKING

Wat dekt de WA-autoverzekering?

Met de WA-autoverzekering ben je gedekt voor schade die je met je auto veroorzaakt en toebrengt aan andere waarvoor je aansprakelijk bent. Een voorbeeld hiervan is: wanneer een aanrijding jouw schuld is dan krijgt de tegenpartij via jouw autoverzekering de schade vergoed. Deze verzekering voorkomt dus kosten die hoog op kunnen lopen. Meer informatie over autoverzekeringen en alles wat daarbij komt kijken? Bekijk dan onze blogs door op de onderstaande knop te klikken.

Wanneer kies je voor een WA-autoverzekering?

DE JUISTE KEUZE

De verzekering past bij mij

  • Je auto is ouder dan 8 jaar
  • Je bent niet volledig afhankelijk van jouw auto
  • Je auto heeft geen hoge dagwaarde
  • Je hebt weinig schadevrije jaren opgebouwd

 

De verzekering past niet mij bij

  • Je auto is jonger dan 8 jaar
  • Je bent volledig afhankelijk van je auto
  • Je auto heeft een hoge dagwaarde
  • Je hebt al vele schadevrij jaren opgebouwd
  • Je betaalt een lening voor je auto af

WA-autoverzekering verplicht?

VERPLICHTING?

Maar is een WA-autoverzekering nou verplicht? Ja een WA-autoverzekering is zeker verplicht. Het WA verzekeren van je auto of een ander motorrijtuig, als je deze op een naam hebt staan, is voor iedere inwoner in Nederland verplicht. Het wordt ook wel de minimale autoverzekering genoemd. We horen je al denken, maar waarom is de WA-autoverzekering verplicht? Dit komt doordat iedereen op deze manier verzekerd is voor schade die zij met hun voertuig toebrengen aan andere. Hierdoor voorkom je dat jij zelf verantwoordelijk bent voor de schadekosten. Wanneer je de dekking van deze verzekering niet genoeg vindt kan je kiezen voor een WA Beperkt Casco autoverzekering of een All risk autoverzekering. Deze verzekeringen bieden een uitgebreidere dekking maar dit is niet verplicht in tegenstelling tot de WA-autoverzekering.

Tips voor je WA-verzekering

EEN HANDIGE TIP

Het claimen van schade is zeker niet altijd voordelig zoals vele mensen wel denken. De premie van de autoverzekering gaat hierdoor omhoog als je schadevrije jaren hebt opgebouwd en dat is zonde. Dit heeft als gevolg dat de claimkorting lager wordt. Maar wat houdt dit in? Deze korting is een tegemoetkoming van de autoverzekeraar om je te bedanken voor het niet claimen van je schade. Een extraatje dus, leuk hé? Ook raden wij jou aan om altijd je autoverzekering te vergelijken

Goedkoopste WA-autoverzekering

VOORDELIG

Een zo goedkoop mogelijke verzekering, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar wat is nou voor jou de goedkoopste WA-autoverzekering? Dat hangt af van verschillende factoren. Niet alleen onderwerpen over jouw auto zoals: het soort auto en gewicht. Nee, ook jouw persoonlijke kenmerken hebben hier invloed op. Misschien vraag je je nu af, maar wat wordt hiermee bedoeld? Hiermee word je leeftijd, adres, aantal gereden kilometers en het aantal schadevrije jaren dat je gereden hebt. Al deze onderwerpen kunnen van invloed zijn op de autopremie. Wat de goedkoopste WA-verzekering is hangt dus af van de persoon. Voor ieder individu kan dit verschillen. Daarom is en blijft het altijd erg verstandig om je autoverzekering te gaan vergelijken. Dit doe je door middel van je eigen adres en gegevens in te vullen. Zo kan jij altijd de goedkoopste kosten WA autoverzekering voor jouw auto vinden. Kijk ook naar andere verzekeringen zoals de autoverzekering beperkt Casco en Autoverzekering all risk vergelijken wanneer jouw auto bijvoorbeeld een hoge dagwaarde heeft.

Premieverschil bij een WA-autoverzekering

PREMIE

Misschien is het je wel opgevallen, de laatste jaren is er een grote stijgende lijn in de premies van de autoverzekeringen te zien. Maar hoe komt dit? Dit komt doordat de autoverzekeraars verlies lijden op autoverzekeringen door het stijgende aantal claims en hogere kosten door duurdere elektronica in de auto’s. Maar dat is niet de enige reden. Ook lijden verzekeraars verlies doordat ze meer rekening moeten houden met de lage premies die concurrenten van hun aanbieden. Wanneer zei veel hogere premies aanbieden gaat natuurlijk niemand hier zijn verzekering af sluiten. Dit soort factoren bij elkaar maken het voor jou dus nog belangrijker om de autoverzekeringen te gaan Vergelijk autoverzekering WA.

Kom je er niet uit?

CONTACT

We begrijpen het helemaal, auto verzekeren kan soms best lastig zijn en vooral als je hier nog niet zoveel over weet. Je wilt natuurlijk graag de juiste keuze maken zonder dat je er achteraf spijt van gaat krijgen. Dit geeft jou een fijn en gerust gevoel ook wanneer je besluit deel te nemen aan het verkeer. Hierdoor voorkomen we ongelukken wat ook weer voor een lagere premie zorgt, nietwaar?

 

Wij maken het graag zo gemakkelijk mogelijk voor je en bieden hulp wanneer dit nodig is. Wij zijn gespecialiseerd is alles op het gebied va autoverzekeringen en staan je graat te dienst. We zijn hier tenslotte niet voor niets Heb je vragen? Geen probleem, wacht dan niet langer en neem contact met ons op.