Ontvang nu de hoogste korting op je premie!

Het uitzoeken van een is op het internet echt geen makkie. Het is eigenlijk onmogelijk precies te achterhalen wat nu voor uw situatie en voor uw auto de beste autoverzekering is. Het begint al met de vraag wat u de beste autoverzekeringen vindt. Gaat het u om de laagst mogelijke premie of gaat het u helemaal niet om de prijs maar wilt u zeker zijn dat u als er iets fout gaat, u zeker weet dat u goed verzekerd bent? Dus dat u niet achteraf van een ‘koude kermis’ thuiskomt en dat u vanwege door u niet gelezen ‘kleine lettertjes’ u opeens niet verzekerd blijkt te zijn voor nu net die situatie die u nu meemaakt? Waardoor u nu met ‘de bakken peren’ zit en met ‘uw handen in het haar’? Dan is het vaak al te laat en draait u mogelijk geheel onverwacht voor de onverwachte kosten op!

nieuwe autoverzekering

Om de voor u beste autoverzekeringen te vinden moet u een keuze maken uit zeer veel verschillende polisvoorwaarden die tezamen de hoogte van de maandelijkse premie gaan bepalen.

Hoe werkt een auto?

Een auto heeft om vooruit te komen meestal een verbrandingsmotor. Een verbrandingsmotor ontleent zijn energie aan de (explosieve) verbranding van benzine, diesel, autogas (lpg) of een andere brandstof. Deze brandstoffen zijn onder andere te koop bij tankstations. In het geval van een mengselmotor wordt benzine (of bijvoorbeeld autogas) in een speciale kamer (cilinder) tot ontploffing gebracht door een bougie. De explosie drukt een zuiger naar beneden die de krukas aandrijft en vervolgens wordt die beweging overgebracht aan de wielen. In het geval van een dieselmotor wordt diesel in een zelfde soort speciale kamer tot ontbranding gebracht door de diesel onder hoge druk in de kamer te spuiten. De ontbranding drukt een zuiger naar beneden die de krukas aandrijft, waarna vervolgens de beweging wordt overgebracht op de wielen. Hier wordt rekening mee gehouden bij autoverzekeringen. De reststoffen van het verbrandingsproces dat in de motor plaatsvindt worden via de uitlaat afgevoerd. Tegenwoordig worden hier strenge eisen aan gesteld.

Nieuwe energiebronnen

De steeds strengere milieuwetgeving, de vraag vanuit de markt en een langeretermijnstrategie zorgen ervoor dat autofabrikanten zoeken naar alternatieve energiebronnen. Waterstofaangedreven auto’s, elektrisch aangedreven auto’s, verbrandingsmotoren die draaien op ethanol, methanol, biomassa en soortgelijke technologieën doen de laatste tijd meer en meer hun intrede. Enkele zijn in een experimenteel stadium, maar de meeste zijn al enige tijd beschikbaar en zijn soms zelfs goedkoper in aankoop en/of gebruik. Hier wordt rekening mee gehouden bij autoverzekeringen. Een andere ontwikkeling is het gebruik van twee motoren, zogenaamde hybrides. Voorbeelden hiervan zijn de Honda Insight en de Toyota Prius. De auto heeft een benzinemotor voor gebruik buiten de stad en een elektromotor voor in de stad. Ook de Honda Civic bestaat in hybride uitvoering. Lexus bracht in 2005 de eerste hybride SUV op de Nederlandse markt, de Lexus RX400h. In 2007 werd bekendgemaakt dat men er in geslaagd was een auto op perslucht te laten rijden, de Air Car. Hier wordt rekening mee gehouden bij autoverzekeringen.

Welke Autoverzekering is voor u de beste?

Is de no-claim korting wel redelijk en wordt deze niet kunstmatig hooggehouden? Heeft een autoverzekering bijvoorbeeld wel dekking in het buitenland? Bestuurders die bijna nooit schade hebben, zullen wellicht een groter eigen risico willen afspreken om zo een lage maandelijkse premie uit te onderhandelen. Watkosteenautoverzekering.nl is juist opgericht om duidelijkheid scheppen in het wel erg onoverzichtelijk aanbod autoverzekeringen in Nederland