Is Een Inzittenden Verzekering Nodig

In de meeste autoverzekeringen is een inzittenden niet verzekerd onder een basis polis. Veel mensen denken ten onrechte dat lichamelijk letsel bij een ongeval deze automatisch voor passagiers dekking geeft in hun eigen auto. Maar lichamelijke letsels  zijn alleen gedekt voor inzittenden in een andere auto dan de verzekerde. Wil jij je passagiers ook verzekeren dan is een Inzittenden Verzekering Nodig. Dit biedt dekking tegen alle aanspraken die zich voordoen in de auto, bewegend of stilstaand. Dit omvat ook het in-en uitstappen van het voertuig.

Waarom Een Inzittenden Verzekering Nemen?

Een inzittenden verzekering is nodig om je passagiers in te dekken voor lichamelijk letsel bij een ongeval, deze dekking is zo ontworpen om u te beschermen tegen mogelijk rechtszaken met betrekking tot lichamelijke letsels bij inzittenden, verlies van werk en medische rekeningen. Het is belangrijk dat een persoon die hun dekking hoog genoeg ligt en niet onderverzekerd is, zodat het hun helpt te beschermen. In de meeste landen is een inzittenden verzekering niet verplicht, maar er zijn een paar uitzonderingen op deze regel, dus is altijd het beste voor u om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te zien of uw polis een inzittenden verzekering omvat.

In de meeste gevallen is een passagier gedekt in een auto-ongeluk met een volledige autoverzekering, zo lang als uw polis medische dekking of onverzekerde / onderverzekerd dekking heeft. Deze dekking is optioneel en niet vereist in vele landen. Echter in Nederland is deze dekking is optioneel en niet vereist. Ja, veel mensen kiezen er voor om deze dekking te nemen. Medische dekking of onverzekerde / onderverzekerd dekking beschermt en jezelf en de passagiers in uw auto bij een ongeval zeker als beginnende bestuurder, en daarom is een Inzittenden Verzekering Nodig.

Een Inzittenden Verzekering, Wat Moet Je Doen Bij Een Ongeval?

Hoewel dit artikel basisinformatie geeft over de dekking van een inzittenden verzekering, als het gaat om passagiers in u voertuig kan het je niet vertellen of u de dekking die u hebt geselecteerd op uw autoverzekering ook daadwerkelijk een inzittenden verzekering omvat. Het is altijd het beste om uw verzekeringsmaatschappij te contacteren en hen te vragen wat uw autoverzekering dekt.

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van de verzekeringsmaatschappij heb je alle documenten die nodig zijn om aan te tonen om te beoordelen van de vordering die wordt ter beschikking gesteld voor de verzekeringsmaatschappij van het ongeval. De gevraagde informatie door de verzekeringsmaatschappij worden gegeven, en het moet mogelijk gemaakt worden om de inhoud van het rapport en de informatie te controleren. De verzekeraar is niet aansprakelijk indien de opdrachtgever of de verzekerde niet voldoet aan deze verplichting, met als gevolg dat in belangrijke omstandigheden dit niet kan worden geïdentificeerd. Is een Inzittenden Verzekering Nodig laat hier onder het prijskaartje even berekenen als je nog geen Inzittenden Verzekering in je polis hebt zitten