Een auto zonder rijbewijs verzekeren kan dit?

Ondanks het feit dat je wellicht geen rijbewijs hebt kan het natuurlijk wel goed zijn dat je wel een auto hebt. Je hebt immers geen rijbewijs nodig om een auto aan te kunnen schaffen. Wel heb je een rijbewijs nodig om met de auto te mogen rijden, maar voordat er met je auto mag worden gereden (door wie dan ook) moet er wel eerst een autoverzekering voor worden afgesloten. Tot de tijd dat dit gebeurt is mag er met de auto niet worden gereden en mag deze zelfs niet eens op de openbare weg verschijnen. Maar hoe zit het eigenlijk met het verzekeren van een auto in het geval je niet over een rijbewijs beschikt, is dit dan wel mogelijk?

Een auto verzekeren zonder rijbewijs is een lastige klus

Het zal nog niet mee gaan vallen om je auto te gaan verzekeren zonder in het bezit van een rijbewijs te zijn. De reden dat het niet mee zal vallen is omdat verzekeraars hier weinig oren naar hebben. De kans dat je dus eerst een aantal keren nee te horen krijgt voordat je een verzekeraar hebt gevonden die je wel accepteert is dus zeker aanwezig.

Verzekeraars zien het nut niet in

Als jij als hoofdbestuurder van de auto de auto wilt laten verzekeren zonder een rijbewijs te hebben mag je niet in de auto rijden. Verzekeraars zien dan vaak ook niet het nut in om een autoverzekering aan je te gaan verstrekken. Als je namelijk zelf de hoofdbestuurder bent en je hebt geen rijbewijs, dan is het zeer aannemelijk dat een ander in je auto rijdt en dat die dan dus eigenlijk de hoofdbestuurder wordt aangezien je zelf (nog) niet zal gaan rijden. Voor verzekeraars is dit niet handig en dus zul je vaak te horen krijgen dat je het nog eens mag proberen als je je rijbewijs wel hebt. Er zullen overigens altijd verzekeraars zijn die minder moeilijk doen met het verstrekken van een autoverzekering, maar de keuze zal minder zijn en dus zal ook de kans op een goedkope autoverzekering een stuk kleiner zijn.

Reden van niet hebben rijbewijs

In feite is het voor verzekeraars niet heel relevant waarom je geen rijbewijs hebt, maar is vooral het feit dat je geen rijbewijs hebt een heikel punt. Een reden opgeven is vaak dus niet eens nodig, want alleen het feit dat je geen rijbewijs hebt is vaak al genoeg voor een afwijzing.