De goedkoopste autoverzekering voor studenten

Goedkoopste autoverzekering voor studenten

Het klinkt allemaal zo mooi, het halen van een rijbewijs en het uitzoeken van een mooie auto. Echter komt er veel meer kijken bij het bezitten van een auto. Zo moet je voor een auto bijvoorbeeld wegenbelasting betalen, maar ook het afsluiten van een verzekering voor de auto is verplicht. Veel studerende kunnen de kosten van een normale autoverzekering niet opbrengen voor hun auto, tenslotte hebben deze nog geen vast inkomen. Aangezien toch veel studenten graag een auto willen hebben bestaan er speciale autoverzekeringen voor studenten. Deze autoverzekeringen voor studenten voldoen geheel aan de wensen van een student die in het bezit is van een auto. Daarnaast is de autoverzekering voor studenten ook een stuk goedkoper in de maandelijkse kosten. Hierdoor kunnen ook studerende een auto kopen zonder hiervoor de bankrekening te plunderen.

Natuurlijk zijn er ook bij de autoverzekering voor studenten weer verschillen. Zo bestaat er een WA autoverzekering, een diefstal autoverzekering en een all risk autoverzekering voor studenten. Welke verzekering voor jou interessant is hangt geheel af van de waarde van de auto en de maandlasten die jij kunt dragen voor het afsluiten van een autoverzekering. Een autoverzekering zal altijd verplicht zijn wanneer je in het bezit bent van een auto. Het is daarom slim om gewoon een autoverzekering af te sluiten maar vooraf wel goed de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier ben je er zeker van dat je nooit teveel premie betaald voor jouw autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekering voor studenten.

In alle landen van de Europese Unie is een autoverzekering verplicht, dus ook in Nederland. Dit komt doordat de wettelijke aansprakelijkheid binnen de autoverzekering verplicht is, waardoor ook schade die aan derden wordt toegebracht in ieder geval tot een bedrag van meer dan een miljoen euro gedekt is. Als student ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering. Maar wat is nou de goedkoopste verzekering voor studenten? Iedere student wil uiteraard de laagste premie, ook al ben je nog jong en heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd.

Laagste maandpremie.

Vooral voor studenten is het van belang om een autoverzekering te kiezen die bij hun situatie past. Het is dan vooral aantrekkelijk om een goedkope autoverzekering te kiezen die helemaal uitgekleed is waardoor ze een lage maandpremie betalen. Of dat ook op de lange termijn de juiste keuze blijkt te zijn is echter maar de vraag. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat je bij schade alsnog zelf voor de kosten moet opdraaien. Het is daarom uitermate belangrijk om zowel de kosten alsook de dekking naast elkaar te leggen.

Betaal niet te veel

Uiteraard moet je er voor waken om niet te veel te betalen en is het zeker voor studenten verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Kies bijvoorbeeld ook eens een aanvullende dekking en vergelijk de prijzen van meerdere verzekeraars, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald.

Goedkoopste verzekering voor een -20-jarige student.

Jonge studenten hebben over het algemeen nog geen schade vrije jaren opgebouwd waardoor ze geen recht op kortingen hebben. Bedenk goed hoeveel kilometers je maximaal rijdt en hoeveel eigen risico je wilt betalen. Vergelijk dan de premies van verschillende verzekeraars met elkaar onder exact dezelfde voorwaarden. Vergelijk hiervoor zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar, want de premies voor een WA-verzekering lopen uiteen van iets meer dan € 31,00 tot wel ruim € 73,00 en voor een Allrisk verzekering van ruim € 60,00 tot wel € 103,00 per maand!