De goedkoopste autoverzekering van Nederland vinden

Een goedkope autoverzekering afsluiten? maar nog geen idee welke autoverzekering het beste bij uw auto past? Op deze website vergelijkt u heel eenvoudig alle autoverzekeringen en kiest u zelf de dekking die het beste bij u past. Al meer dan 5.000 verzekerden gingen u voor, en vonden een goedkope, maar passende autoverzekering op deze website.

Wij raden altijd aan om jezelf een aantal vragen te stellen voordat u over gaat tot het afsluiten van een autoverzekering. Hoe kom ik op mijn werk als mijn auto bij de garage staat? Heb ik een potje achter de hand als er iemand tegen mijn auto aan rijd, zonder een briefje achter te laten? Ben ik bij schade of diefstal wel verzekerd? Door uzelf deze vragen te stellen krijgt u inzicht in welke autoverzekering het beste bij u past.

Sluit u bijvoorbeeld een WA verzekering af, dan bent u vaak alleen verzekerd bij voor de schade die u aanbrengt aan andere personen. De schade aan uw eigen auto wordt dus niet vergoed. Kiest u voor een WA+ autoverzekering dan bent u al iets beter verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. De Wa+ verzekering dekt overigens alleen de schade door bijvoorbeeld diefstal of ruitschade. Tevens is het belangrijk om te weten dat niet iedere auto All-risk verzekerd kan worden. Dit heeft voornamelijk te maken met de leeftijd van uw auto, en de dagwaarde van uw auto.

Heeft u net een splinternieuwe auto gekocht, dan doet u er goed aan om een All-risk autoverzekering af te sluiten. Zo bent u er 100% zeker van dat de schade aan andere en uw eigen auto vergoed zal worden. Ook krijgt u een vergelijkbaar bedrag terug wanneer uw auto total loss wordt verklaard.

De goedkoopste autoverzekering van Nederland is eigenlijk iedere maand afkomstig van een andere verzekeringsmaatschappij. De reden hiervoor is dat verzekeringsmaatschappijen regelmatig stunten om de goedkoopste autoverzekering van Nederland aan te kunnen bieden.

Om uw maandelijkse premie zo goed mogelijk te kunnen berekenen wordt er vaak gekeken naar het aantal schadevrij jaren dat u heeft opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, des te goedkoper zal uw maandelijkse premie zijn. Ook zal er gekeken worden naar de waarde van uw auto. De leeftijd van zowel de eigenaar als de auto zelf, spelen ook een belangrijke rol in de berekening van uw maandelijkse premie.

U vraagt zich wellicht af; wat heeft mijn leeftijd nou met mijn maandelijkse premie te maken?. Dit is een vraag die wij regelmatig in onze klantenservice voorbij zien komen, en vaak zijn het de wat oudere die hun auto maar moeilijk verzekerd krijgen. Zo hoor je steeds vaker dat 65 plussers worden geweigerd door verzekeringsmaatschappijen. Dit zou voornamelijk te maken hebben met het feit, dat het risico op schade vele malen hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een jonger iemand.

Nou kunnen wij deze gedachtegang enigszins begrijpen, maar om nou alle 65 plussers over één kamp te scheren, vinden wij net iets te ver gaan. Wij vinden het veel belangrijker dat er gekeken wordt naar de rijvaardigheid van de bestuurder. Mocht er enige twijfel zijn dan kunt u zich ( als 65 plusser) aanmelden voor een zogenaamde rijvaardigheidstest. Als blijkt dat u zonder problemen de weg op kan, dan kunt u dit bewijs gewoon mee sturen bij het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering van Nederland.

De goedkoopste autoverzekering van Nederland berekenen.

Om er achter te komen wat voor u de goedkoopste autoverzekering van Nederland is, hebben wij een handige vergelijkings-tool voor u ontworpen. Door middel van deze handige tool krijgt u een goed overzicht van de beste prijs/kwaliteit autoverzekeringen. Zo bent u er altijd zeker van dat u de goedkoopste autoverzekering heeft afgesloten. Door aan de linkerzijde uw gegevens in te vullen, zal de vergelijker de meest passende autoverzekering voor u selecteren.

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht als u een motorrijtuig wilt gaan besturen. Door middel van deze dekking wordt de schade die u veroorzaakt aan een ander persoon of voertuig vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. In Nederland is het dan ook verplicht om uw motorrijtuig wa te verzekeren als u gebruik wilt gaan maken van de Nederlandse wegen.

Zoals eerder aangegeven is een wa verzekering auto verplicht in Nederland. Als u een aanrijding heeft veroorzaakt en hierbij enige blikschade heeft opgelopen, dan moeten beide partijen het zogenaamde schadeformulier invullen. Op dit formulier worden de persoonsgegevens opgegeven en zal er een schets moeten worden uitgetekend van de situatie dat zich heeft voorgedaan. Aan de hand van het schadeformulier zal uw verzekeringsmaatschappij bepalen wie schuldig is aan de aanrijding.

Wat is de dagwaarde van uw auto?

De dagwaarde van uw auto is de economische waarde vlak voordat u schade heeft gemaakt. Bij het berekenen van de dagwaarde wordt vaak gekeken naar vergelijkbare type auto’s in dezelfde leeftijdscategorie. Echter zijn dit niet de enige punten waar rekening mee gehouden dient te worden, ook de kilometerstand, de casco en het onderhoud van de auto is van belang. Als uw auto total loss wordt verklaard, dan wordt er altijd gekeken naar de dagwaarde van de auto. De dagwaarde zal in de meeste gevallen worden uitbetaald door uw verzekeringsmaatschappij.

De goedkoopste all-risk autoverzekering van Nederland.

Een all-risk autoverzekering is absoluut niet de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Echter is het wel zo dat u met de all-risk autoverzekering, het beste bent verzekerd bij zowel schade aan uw eigen auto, als bij schade aan andere personen of voertuigen. Heeft u net een nieuwe auto gekocht? dan doet u er verstandig aan om uw auto all-risk te verzekeren. Zo kunt u met een veilig gevoel de weg op en bent u goed verzekerd bij schade of letsel aan derden.

Wanneer je net een nieuwe auto hebt gekocht is het uiteraard van belang om deze zo all-risk-autoverzekering
gepast mogelijk te laten verzekeren. Mensen die slechts enkele kilometers doen per maand zullen er in dat geval voor kiezen om een gewone wa verzekering auto af te sluiten, maar van zodra je bijna dagelijks de weg op moet is het vaak interessanter om te kiezen voor een verzekering met een uitgebreidere polis.

In een dergelijk geval is het dan ook voor de verzekeringnemer steeds interessant om een zogenaamde all risk autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering voor je auto mag dan wel een stuk duurder zijn dan de standaard verzekeringen, daar tegenover staat dat ze je in nagenoeg alle schadegevallen voorziet van een gepaste dekking. Meer weten? Lees dan snel verder en ontdek alles over de all risk autoverzekering.
All risk autoverzekering kosten

We vertellen je niets nieuws wanneer we zeggen dat dit type autoverzekering bijzonder duur is. Dat is ook niet meer dan normaal aangezien werkelijk alle verschillende vormen van schade door de verzekering worden ingedekt. Je kan als verzekeringnemer dan ook altijd rekenen op een tussenkomst in de kostprijs van de schade.

Ben je op zoek naar een uitgebreidere verzekering voor je auto, maar wil je de hoge kostprijs van een all risk proberen te ontlopen? In dat geval kan een wa plus autoverzekering de oplossing bieden. Dit type verzekering biedt je alle dekkingen van de gewone wa verzekering, maar ook schade die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door diefstal, brand of blikseminslag, een sterretje in de voorruit, een botsing met dieren en schade door storm of natuurgeweld wordt door deze verzekering ingedekt.

All risk autoverzekering vergelijken.

De goedkoopste autoverzekering van Nederland vinden is tegenwoordig alles behalve eenvoudig. Het aanbod is namelijk zo groot dat het voor de meeste potentiële verzekeringnemers onmogelijk is geworden om door de bomen het bos te blijven zien. Wanneer je zo weinig mogelijk geld wil betalen voor de nieuwe verzekering voor je auto is het dan ook van belang om een grondige vergelijking uit te voeren. Alleen door te vergelijken krijg je namelijk een glashelder beeld van niet alleen de kostprijs van de verschillende autoverzekeringen op de markt, maar ook de dekkingen die door de verzekeringen in kwestie worden aangeboden.

Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je deze graag meteen zo optimaal mogelijk laten verzekeren? Dan is een all risk autoverzekering afsluiten voor jou de beste keuze. Om deze verzekering af te sluiten dien je uiteraard in het bezit te zijn van de gegevens van je auto. De prijs van een autoverzekering wordt namelijk niet uitsluitend bepaald aan de hand van de polisvoorwaarden op zich, maar ook op basis van de specificaties van de auto alsook de rijervaring en geschiedenis van de bestuurder. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven kan de kostprijs van een dergelijke verzekering behoorlijk hoog liggen waardoor het beslist interessant is om deze eerst even te vergelijken vooraleer er definitief één af te sluiten.

Wa autoverzekering.

De kosten van een Wa-autoverzekering w0rdt bepaald aan de hand van een aantal factoren:

  • De gegevens van uw nieuwe auto
  • Hoeveel kilometer u op jaarbasis rijdt
  • De leeftijd van de bestuurder
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd

Ook het gewicht van uw nieuwe auto speelt in rol in de maandelijkse premie dat u moet gaan betalen. Het is namelijk zo dat als u een zwaardere auto heeft, deze vaak ook meer schade aan andere autos kan veroorzaken. Met dit gegeven weet u dus dat een zwaardere auto een hogere maandelijkse premie met zich mee zal brengen.

Een Wa autoverzekering kan ook hoger uitvallen als u bijvoorbeeld in de randstad woont. Omdat het verkeer in deze regionen vaak drukker is, zal de kans op een aanrijding iets hoger liggen dan elders in Nederland.

De Wa verzekering auto is dus de minimale verplichte autoverzekering. Door middel van deze dekking bent u verzekerd tegen materiële shade of letselschade die u veroorzaakt bij andere weggebruikers. Maar is een inzittenden verzekering dan ook nog nodig als u al een wa autoverzekering heeft afgesloten? Het antwoord hierop is nee. In de meeste gevallen bent u al verzekerd door uw eigen WA verzekering.

Met de kennis die u door middel van bovenstaande tekst op heeft gedaan, is het nu belangrijk om uw maandelijkse premie te gaan berekenen. Wij hebben een unieke tool voor u ontwerpen, zodat u snel en eenvoudig uw wa verzekering kunt berekenen. Door uw gegevens in te vullen zullen de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland getoond worden. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de website van de goedkoopste verzekeringsmaatschappij.