12 manieren om geld te besparen op een autoverzekering

Wij zoeken altijd naar manieren om geld te besparen op een autoverzekering. Gebruik één of enkele van deze suggesties om geld te besparen.

1. Vergelijk
Prijzen variëren per verzekeraar. Bepaal eerst de minimale dekking die u nodig heeft. Vergelijk vervolgens minimaal drie offertes van verschillende verzekeraars voordat u een autoverzekering afsluit. Kijk niet alleen naar premies, maar ook naar de voorwaarden en dekkingen.

2. Verhoog het eigen risico
Het eigen risico van een autoverzekering is standaard vaak 136 euro. Dit bedrag verhogen tot bijvoorbeeld 500 euro levert een flinke korting op de premie op.

3. Profiteer van “weinig kilometers” kortingen
Minder kilometers per jaar betekent een lagere premie. Stem uw autoverzekering daarom af op uw rijgedrag of neem wat vaker de fiets.

4. Hou rekening met uw autoverzekering bij een verhuizing
In bepaalde provincies en plaatsen loopt u meer kans op schade. Wanneer u bijvoorbeeld in de stad woont, heeft u een grotere kans op schade dan wanneer u op het platteland woont.

5. Koop een low profile auto
Auto’s die duur zijn om te repareren of die vaak gestolen worden zijn duurder om te verzekeren. Bekijk daarom voordat u een auto koopt eerst wat het kost om deze te verzekeren.

6. Koop uw inboedel en autoverzekering bij één aanbieder
Veel verzekeraars geven korting wanneer u meerdere verzekeringen bij hen afsluit.

7. Koop een autoverzekering online
Sommige aanbieders geven kortingen tot 15% wanneer u uw autoverzekering online afsluit.

8. Verlaag uitgebreide dekking op oude auto’s
Als uw auto schade oploopt bij een ongeval, ontvangt u vaak de werkelijke dagwaarde van de auto. Voor oudere auto’s heeft het uit financieel oogpunt niet altijd zin om een uitgebreide dekking te handhaven.

9. Vraag naar veiligheidskortingen
Uw verzekeringsagent kan vertellen welke kortingen voor u beschikbaar zijn als u bepaalde veiligheidsvoorzieningen heeft op uw auto. Veel verzekeraars geven korting voor auto alarm en meer.

10. Zoek hybride korting
Rijdt u in een hybride auto? Dan kunt u bij verschillende partijen zoals Univé een korting van 10% op uw premie krijgen.

11. Verzeker alle auto’s op één polis
Alle auto’s in het gezin op één polis verzekeren levert vaak aantrekkelijke kortingen op.

12. Betaal kleine claims zelf
We weten dat u een verzekering koopt om verliezen te dekken, maar het zelf betalen van een kleine claim is vaak goedkoper dan een verhoging van de autoverzekering premie.